Romanceläsning från deckardrottning

Deckarförfattaren Gabriella Ullberg Westin är aktuell med sin första lättlästa bok, Snöfall och längtan, en känsloladdad romanceberättelse om att bryta sig loss och hitta sig själv.

– Jag blev otroligt hedrad över uppdraget att för Vilja förlag skriva en lättläst bok. Det gav mig möjlighet att låta fler få tillgång till skrivna historier och att få uppleva det fantastiska i att ta sig in i en fiktiv värld. Det kändes väldigt viktigt, berättar Gabriella Ullberg Westin som vanligtvis skriver populära deckare .

Snöfall och längtan är hennes första lättlästa bok och att det blev en berättelse i genren romance var något som passade henne bra.
– Jag skildrar vanligtvis mycket relationer och även kärleksrelationer i mina deckare också, och här fick jag renodla den typen av historia.

Utmaningar kring kärleken

En bra romanceberättelse är för Gabriella Ullberg Westin en berättelse med fokus på en stark kärlekshistoria där två personer får kämpa för att ta sig över olika hinder innan de slutligen får varandra.

I Snöfall och längtan är dessa personerna Alexa och Benton. För att de ska få varandra måste Alexa lämna ett destruktivt förhållande, ett tema som är viktigt för Gabriella Ullberg Westin.
– Att våga lyssna på sig själv och sina innersta känslor är inte alltid lätt, och att sedan våga agera därefter är ännu svårare. Jag tror många av oss brottas med den typen av utmaningar, inte enbart när det gäller kärleksrelationer.

Gabriella Ullberg Westin hoppas att boken ska ge många ingångar till fortsatt läsning.
– Kärlek och vad den kan göra med oss är något som vi alla känner till. Att själv ha erfarenheter av handlingen i en bok gör det lättare att börja läsa, och att sedan fortsätta läsa.

Läs mer om Snöfall och längtan här!

Text: Johanna Theander
Foto: Erik Ullberg Westin