LÄTTLÄST I ALMEDALEN!

I år snackar Nypon och Vilja om att lättläst är vägen in i språket och samhället och presenterar initiativet #vägenin för politiker och personer från näringslivet.

Strax före Almedalen lanserar Vilja förlag ett nytt initiativ som heter #vägenin.

Syftet är att visa integrationslösningar. För en tid sedan googlade jag ordet integrationsutmaning. Jag fann diverse sidor som problematiserade invandringen och påstod att det ”var dyrt”. Vi ”har inte råd” och inte heller ”plats” här. Flashback var en vanlig källa. Sverige är definitivt inte ett litet land, speciellt inte till ytan, trots det är en del av våra invånare något inskränkta.

Jag bestämde mig för att googla integrationslösningar. Termer från ingenjörsbranschen dök upp. Nyckelorden var ”lean”, ”processlära” och ”datasystem”.

Därför lanserar Vilja förlag #vägenin.

Vi vill visa på de integrationslösningar som finns, som redan görs och som fungerar. Vi vill sprida goda exempel och inspirera fler att göra mer för att Sverige ska bli integrerat.

Det här med integration är något som behövs på alla nivåer i samhället. #vägen in är ett exempel på det;

LÄTTLÄST är vägen in i språket och samhället.
VILJA JOBBA är vägen in i yrkeslivet för personer som är nya här.
LILLA INTEGRATIONSHANDBOKEN FÖR FÖRETAG hjälper företagen att visa vägen in i arbetslivet.
#vägenin in är ett initiativ som lanseras den 30/6 och pågår resten av 2017. Tagga vad du gör för att vara med och inspirera andra.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta Lina Nordstrand på lina@viljaforlag.se