Kerstin L Hahn om ”Lotten”

Kerstin L Hahn är sedan många år etablerad barn- och ungdomsboksförfattare, med över 15 böcker i bagaget. När Vilja under våren 2015 utlyste en manustävling för lättlästa vuxen-böcker var det Kerstin L Hahns berättelse som vann. Manuset Lotten blev då äntligen en bok. 

Grattis! Vad handlar boken om?
– Tack! Den handlar om ensamhet och längtan efter närhet. Och om drömmar, om att hitta det man letar efter där man minst anar det.

Vem hade du för ögonen när du skrev?
– Antagligen var det någon av mina gamla elever. Jag arbetade under tio år som Sfi-lärare, och eleverna fanns med i bakhuvudet som något slags spökläsare.

Kerstin L Hahn är sedan många år etablerad barn- och ungdomsboksförfattare, med över 15 böcker i bagaget. Numera delar hon sin tid mellan att skriva och göra författarbesök på skolor och bibliotek.
– När jag gör skolbesök ser jag hur stor spridningen i läsförmåga är. Behovet av lättläst är enormt, det kan vara en viktig bro över till svårare texter, säger Kerstin L Hahn som förra året började skriva lättläst för unga.

Tre böcker finns utgivna på Nypon förlag. Det inspirerade henne att skicka in manuset till Viljas tävling.
– Jag har upptäckt glädjen och utmaningen i att skriva lättläst! Jag tänker inte sluta skriva barn- och ungdomsromaner, men kommer förhoppningsvis att göra både och framöver.

Läs mer om boken Lotten här.