För alla som tycker om Skam

Nicos bok är den tredje och sista boken i Moa Eriksson Sandbergs trilogi om äldre tonårstjejers liv. Linn, Azra och Nico står i centrum i var sin bok om girl power och stark vänskap.

Moa Eriksson Sandberg belyser de höga krav och osynliga regler som omger unga tjejer. De trakasserier de måste stå ut med och reaktioner de får när de står upp för sig själva.
– Jag ville skriva något som stärker tjejers självförtroende, säger Moa. Jag vill att man ska känna sig styrkt och tuffare av läsningen.

I Nicos bok får vi följa med henne till dansskolan. Där blir det tydligt vilken press dansare upplever, och hur svårt det är att samtidigt hinna ta hand om sig själv.

Nicos bok

Nico, Azra och Linn. Det har alltid varit de mot världen. Nu är Linn i London, Azra har fullt upp med sina studier och Nico har börjat på sin drömskola.

Nico älskar att dansa hela dagarna och hon är bäst i klassen. Så bra att hon får huvudrollen i höstens stora föreställning. Men så försover hon sig på första dagen av repetition och någon annan får hennes roll. I hela sitt liv har hon drömt om att bli dansare. Och nu har hon sabbat allt!

”Flickornas vänskap är, precis som i de två tidigare böckerna, det centrala och den är mycket fint skildrad.” Rebecca Kjellberg, BTJ-häfte nr 4/19

Läs mer om Nicos bok här!

Missa inte heller:

Azras bok

Linns bok