Att starta om på nytt

Camilla Dahlsson

Vad gör man om man blivit uppsagd från jobbet och inte orkar starta om på nytt? Om det berättar Camilla Dahlson i sin nya feelgood-bok Bloggtantens bravader.

I boken blir Anita uppsagd från jobbet. Hennes son tipsar henne om att hon borde börja blogga. Först är hon tveksam men startar sedan en blogg under pseudonymen “Bloggtanten”.

Camilla Dahlson bloggar själv på camilladahlson.blogspot.com.
– Jag har en blogg där jag skriver om mina böcker och mitt skrivande. Ibland skriver jag om filmer som jag och mina barn har sett på bio. Och ibland skriver jag om läsning eller annat kulturellt.

Lättlästa böcker behövs
Strax innan Camilla Dahlson skrev Bloggtantens bravader hade en kollega och flera av hennes bekanta blivit uppsagda från sina arbeten.
– De var alla kvinnor. Jag funderade över deras känslor och sedan kom jag på att Anita som boken handlar om kunde börja blogga. Camilla menar att det verkligen var en utmaning att skriva lättläst.
– Varje ord är viktigt, och det gäller att hålla sig mer till kärnan i berättelsen. Det är roligt att se hur det går att förenkla och skala bort onödiga och svåra ord i en text och ändå behålla känslan och innehållet.

Bok som inger hopp
– Det är viktigt att det finns böcker för alla i samhället. Lättlästa böcker behövs för att ge underhållning eller kunskap, men de kan också vara en ingång till andra böcker och till att läsa tidningar. Det är viktigt med läsning för att kunna sätta sig in i allt som händer i samhället.

Camilla Dahlson hoppas att boken ska göra läsaren glad och att den inger hopp.
– En tråkig händelse, som en uppsägning, kan vara början på något nytt och roligare.

 

TEXT: JOHANNA THEANDER