Vilja Förlag

Mobile Menu

Lättläst med bildstöd

GÅ TILL …

Bilderböcker för vuxna har visat sig fungera bra som stöd i läs- och skrivundervisningen på bland annat Sfi. För att på ett lustfyllt sätt tillgodogöra sig det svenska språket har vi tagit fram fotoboksserien ”Gå till …” som tar med läsaren till bland annat biblioteket, skogen och tågstationen. Både begripligheten och användbarheten är viktiga aspekter i böckerna. 

Se alla böcker i serien här

Beställ hem vår affisch!

Smycka ditt bibliotek eller klassrum med en affisch från oss och inspirera till läsning!

Beställ den kostnadsfritt här »

Beställ katalogen!

Vårens katalog är fylld med lättlästa nyheter för unga vuxna och vuxna. Får du inte vår katalog?  Beställ den eller våra andra kataloger här eller anmäl dig till nyhetsbrevet genom vår nyhetsanmälan.

Läs Viljamagasinet digitalt här »

Lättläst på flera språk

Missa inte vår utgivning med lättlästa böcker på andra språk än svenska. Vi har dels lättläst litteratur på de vanligaste skolspråken – engelska, tyska, spanska och franska och dels översätter vi våra befintliga böcker till arabiska, somaliska, tigrinska, dari och pashto. Mejla till [email protected] för att beställa katalogerna eller bläddra direkt i mångspråkskatalogen eller skolspråkskatalogen här.

Visa alla nyheter här

Konkret vägledning i arbetet med lättläst litteratur

Vill du få inspiration och tips på hur du kan jobba med lättläst skönlitteratur i språkutvecklande syfte?

Läs mer om guiderna här »

Arbetsmaterial till alla böcker

Till alla Vilja förlags svenska böcker finns ett arbetsmaterial som kompletterar boken. Ladda ner materialet kostnadsfritt på Viljas hemsida.

Gå till  arbetsmaterialet »