Vilja Förlag

Mobile Menu

  • vilja_nyheter_slider_webb
  • vilja_Man_som_hatar_kvinnor_slider_webb
  • vilja_katalog_slider_webb

Lättläst med bildstöd

VILJA BILD

De som förmedlar lättläst, bibliotekarier och lärare, säger ofta att det finns ett stort behov av riktigt lättlästa böcker med bildstöd. Vi på Vilja förlag är därför glada över att nu kunna presentera illustrerade böcker i flera olika genrer, vi kallar dem för VILJA BILD.

Se alla böcker i serien här

Vad är lättläst?

Vilja förlags böcker vänder sig till unga vuxna och vuxna som av olika skäl har svårt att läsa. Böckerna ger fler personer möjlighet att ta del av skönlitterära böcker.

Läs mer här »

Beställ katalogen!

Vårens katalog är fylld med lättlästa nyheter för unga vuxna och vuxna. Får du inte vår katalog?  Beställ den eller våra andra kataloger här eller anmäl dig till nyhetsbrevet genom vår nyhetsanmälan.

Läs Viljamagasinet digitalt här »

Lättläst på flera språk

Missa inte vår utgivning med lättlästa böcker på andra språk än svenska. Vi har dels lättläst litteratur på de vanligaste skolspråken – engelska, tyska, spanska och franska och dels översätter vi våra befintliga böcker till arabiska, somaliska, tigrinska, dari och pashto. Mejla till [email protected] för att beställa katalogerna eller bläddra direkt i mångspråkskatalogen eller skolspråkskatalogen här.

Visa alla nyheter här

Konkret vägledning i arbetet med lättläst litteratur

Vill du få inspiration och tips på hur du kan jobba med lättläst skönlitteratur i språkutvecklande syfte?

Läs mer om guiderna här »

Arbetsmaterial till alla böcker

Till alla Vilja förlags svenska böcker finns ett arbetsmaterial som kompletterar boken. Ladda ner materialet kostnadsfritt på Viljas hemsida.

Gå till  arbetsmaterialet »