Tema: Arbetsliv och yrken

Få en inblick i olika yrken och arbetsplatser genom lättläst skönlitteratur. Böcker med yrkesteman ger en enkel och stimulerande väg in vanliga yrken i Sverige och hur det fungerar på olika arbetsplatser. Här listar vi några passande titlar. Klicka på omslagen för att komma till respektive bok.

 

Äppelpaj med extra vaniljsås

Alla som någon gång har varit kär i någon utan att veta om känslorna är besvarade kommer att känna igen sig i denna feelgoodberättelse.

 

Brev från kungen

Brev från kungen är en varm bok om lojalitet, frestelse och oväntad vänskap.

 

Bloggtantens bravader

En bok som gör läsaren glad och inger hopp. Den visar på ett humoristiskt sätt att en tråkig händelse, som en uppsägning, kan vara början på något nytt och roligare.

 

Att vänta på besked

Att vänta på besked är en bok som vänder sig till personer som är nya i Sverige, som kanske läser svenska för invandrare och har kommit en bit på väg i sitt nya språk.

 

Gå till tandläkaren

Läsaren får ta del av vad som händer vid ett tandläkarbesök. Boken ger också underlag för samtal om vikten av att ta hand om sina tänder. Enkla dialoger, korta meningar och tydliga foton av Malin Eriksson hjälper ovana läsare genom berättelsen.

 

Farfar

Det här är serien om Anna och Jonas! Anna och Jonas lever ett helt vanligt samboliv i en helt vanlig stad. Ändå händer det saker hela tiden.

 

Carlos tar körkort

Carlos tar körkort är en varm berättelse om integration och hur viktigt det är att man stödjer varandra, även som kollegor. Den berättar också om hur det går till att övningsköra och ta körkort.

 

Joana startar eget

Joana startar eget är en varm berättelse om integration och hur viktigt det är att ha ett jobb, att kunna klara sig själv. Vi får följa hennes vedermödor, och vara med om lustiga incidenter tillsammans. Det är en kul och lärorik historia som kan vara en bra ingång till hur man handskas med myndigheter, arbetsgivare och banker.