Nypon och Vilja förlag har fått ny ägare

Lena Maria Nordstrand och Lina Nordstrand

Nu är det klart att Nypon och Vilja förlag får en ny ägare. Det är Sveriges ledande utbildningsförlag Studentlitteratur som den 2 maj förvärvade Nypon och Vilja förlag.

Studentlitteratur har en stor utgivning av läromedel inom svenska, sva och sfi, där läsförståelse är en central del. Nypons och Viljas utgivning av lättläst skönlitteratur och faktaböcker fortsätter precis som vanligt och varumärkena finns kvar.

 – Vi på Nypon förlag har haft en rolig och lärorik resa och vi är stolta över det betydelsefulla arbete vi utfört tillsammans med våra författare. Vi är övertygade om att Studentlitteratur är det rätta förlaget att tillsammans med Nypons anställda och författare fortsätta arbeta för ökad läsförståelse, säger Lena Maria Nordstrand, förlagschef på Nypon förlag.

– För Viljas del öppnar det här upp för helt nya möjligheter, särskilt gällande digitaliseringen av vår utgivning vilken används flitigt som läromedel på exempelvis sfi. Vi ser fram emot att bli en del av Studentlitteratur och är övertygade om att vi blir starkare tillsammans, säger Lina Nordstrand, förlagschef på Vilja.

Motivet bakom försäljningen till Studentlitteratur är att nyttja de synergier som finns inom ramen för det stora förlaget och tillsammans utforska exempelvis digitaliseringens möjligheter.

Här kan du läsa mer om Studentlitteratur:
www.studentlitteratur.se

Här kan du läsa hela pressmeddelandet.