Nu satsar vi ännu mer på arabiska

Sverige är idag ett flerspråkigt samhälle där det talas upp emot 150 olika språk. Många växer upp med flera modersmål och de allra flesta som bor i Sverige lär sig någon gång under sin livstid mer än ett språk.

Behovet av lättläst litteratur på andra språk än svenska ökar stadigt och utgivningen av lättlästa böcker på andra språk än svenska växer.

Vi på Nypon förlag vill kunna erbjuda lättlästa och riktigt bra berättelser som utspelar sig i en svensk kontext. Böcker som kan fungera som en bro in i det svenska språket. Därför satsar vi nu särskilt på arabiska – ett av de största språken i Sverige. För ju starkare man är på sitt modersmål, desto bättre är möjligheterna att lära sig ett nytt språk – som svenska.

Vi är därför stolta över att kunna presentera vår helt nya, arabiska sida på Facebook! Här kan den som önskar läsa mer om oss, ta del av vår utgivning, hämta tips och låta sig inspireras! Tipsa gärna de du tror skulle ha nytta och glädje av att följa oss!

Här kan du kika på vår arabiska utgivning.