Författarsamtal med Jason Diakité

Välkomna till ett samtal mellan artisten och författaren Jason Diakité och Lovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare Teskedsorden.

Jason Diakités debutroman En droppe midnatt utkom 2016 och är en gripande berättelse om identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet. Nu finns den också i lättläst version, utgiven av Vilja förlag. Med den lättlästa texten blir boken även tillgänglig för nya svenskar och andra personer som är i behov av lättlästa texter.

Jason Diakité är en av Sveriges mest folkkära artister. Utöver ett flertal framgångsrika hip-hopalbum är han känd för sitt aktiva engagemang mot främlingsfientlighet och rasism. Jason Diakité är även styrelseledamot i stiftelsen Teskedsorden. En droppe midnatt, som utkom 2016, fick strålande recensioner i pressen. Liksom den scenföreställning som boken ligger till grund för.

Datum 10 februari

Tid 13-14

Plats Stockholms stadsbibliotek, Rotundan, Sveavägen 73

Se Facebook-event här.

I samband med samtalet finns bokförsäljning och möjlighet till signering av boken.

Samtalet arrangeras av Stockholms stadsbibliotek tillsammans med Vilja förlag och Teskedorden.

Vilja förlag, som ger ut Jason Diakités En droppe midnatt på lätt svenska, är en del av Nypon förlag. Ett specialförlag för barn, ungdomar och vuxna i behov av lättlästa texter.
Teskedsorden är en stiftelse som grundades 2016 av Tidningen Vi. Teskedsordens målsättning är att nå unga människor genom olika kulturprojekt i skolor och få dem att reflektera kring frågor om mångfald och tolerans.