#vägen in

NYTT INITIATIV SOM VILL VISA PÅ INTEGRATIONSLÖSNINGAR

Vad gör du för att visa vägen in? #vägenin är ett nytt initiativ vars syfte är att sprida kännedom om integrationslösningar. Vi vill inspirera företag, personer och organisationer att engagera sig för att visa vägen in i samhället. 

– Vi måste bli mer lösningsorienterade och integrationsdebatten mer konstruktiv, säger Lina Nordstrand som är initiativtagare till #vägenin.

Följ hashtaggen #vägenin för att hålla dig uppdaterad. Tagga gärna för att sprida det du gör!

Lättläst och en handbok i integration är en del av initiativet
Lilla integrationshandboken för företag är en del av initiativet. Den ger 44 konkreta tips för företag att jobba med mångfald. 

Boken kommer på Vilja förlag som ger ut lättlästa böcker för att få tillgång till böcker som en vägen in i språket och samhället.Numera har Vilja förlag också utvecklat en utgivningslinje med fokus på språkundervisning kopplat till jobb. Böckerna går under namnet VILJA JOBBA och förbereder vägen in i arbetslivet för personer som är nya i Sverige. 

Läs mer om om Lilla integrationshandboken för företag här…

TACK TILL ALLA GRYMMA OCH INSPIRERANDE FÖRETAG OCH PERSONER SOM MEDVERKAR OCH VISAR VÄGEN IN I SVERIGE!
 
Jobbentrén AlphaCE Svenska Röda Korset Rättviseförmedlingen Invitationsdepartementet Axfoundation Arbetsförmedlingen Almega Lernia AllBright Rotary International Rotary Club of Stockholm International ÖppnaDörren Kompis Sverige Kompisbyrån Svenska med baby Volontärbyrån Yrkesdörren Carlsberg Mitt Liv (svb) Axel Johnson International AB ICA Novare Potential LinkedIn LinkedIn Nordics Skyddsvärnet Just Arrived Tekniksprånget Hermods AB EDUCTUS EDUCTUS – New in Sweden Jobbsprånget LO Sverige Folksam IKEA #ChristerPersson #JesperStrömbäck Tieto My Dream Now KPMG Nordea Sverige Svenskt Näringsliv Migrationsverket FORES Attendo Mölle Krukmakeri & Café Sveaskog Teskedsorden IM Individuell Människohjälp Stockholms Stadsmission m.fl