Bibliotek Uppsala lanserar nytt koncept för språkträning  

IMG_0363

I februari lanserar Bibliotek Uppsala ett nytt koncept för vuxna som vill lära sig svenska. Det handlar om kassar fyllda med böcker på svenska och ett annat språk; dari, somaliska eller arabiska. Kassarna är en del av bibliotekets läsfrämjande arbete, som vänder sig till nyanlända. 

– Språkkassarna riktar sig till nya Uppsalabor som vill läsa själva eller använda kassarna som komplement till SFI-läsning, berättar Anna Sofia Perotti, bibliotekarie.

Just nu finns kassar med svenska och dari, somaliska och arabiska. Sedan tidigare finns även språkkassar för barn på svenska och andra språk, till exempel arabiska och persiska som är mycket uppskattade bland annat av förskolor som vill arbeta med samma bok på flera språk.

–  Språkkassarna är en del av Bibliotek Uppsalas läsfrämjande arbete och ett verktyg för att arbeta med integration. I bibliotekets uppdrag ligger att vara en
mötesplats för demokrati, säger Anna Sofia Perotti.

Kassarna finns att låna på flera bibliotek, men kan beställas på alla.

För mer information om Språkkassarna kontakta Anna Sofia Perotti [email protected] eller Anna-Klara Ehn Ericson [email protected]