Tema: Traditioner och högtider

I Sverige har vi många traditioner och högtider. Här listar vi några passande titlar för den som vill bekanta sig med traditioner så som jul, midsommar och påsk. Klicka på omslagen för att läsa mer om respektive bok.

 

Pärlbröllop

Markus och Karin har varit gifta i 30 år. Idag ska de fira sin bröllopsdag. Karins lagar en fin middag. Hon väntar. Kommer inte Markus snart?

 

Bröllopet

Anna och Jonas bestämmer sig för att gifta sig. De vet precis hur de vill ha det. Det ska vara ett litet bröllop. Men när den soliga dagen är inne anländer den ena gästen efter den andra …

 

Välkommen på fest

Det här är den femte boken om Moa och Ali. Här får vi följa dem och deras vänner under ett års tid. Berättelsen gör nedslag vid olika fester och helgdagar. Den visar vad som är typiskt för olika tillfällen, vad gäller både traditioner och maträtter. Till varje uppslag finns en bildordlista.

 

Amir och jag – ett år tillsammans

Amir. Deras första kyss och hur han friar. Till graviditet och förlossning i december. Det är en varm och vardaglig berättelse om ett par som väljer att bilda familj.

 

Lucia i motvind

En lättsam bok om ett smått romantiskt vardagsäventyr med tänkvärda inslag om hur vi hanterar olika slags fördomar.

 

Midsommar

I denna vänliga stillsamma berättelse om förhoppningar och farhågor beskrivs krocken mellan gammalt och nytt och mellan land och stad.

 

Ingen vanlig jul

Ingen vanlig jul är en fartfylld och humoristisk berättelse om ett typiskt svenskt julfirande, med allt vad det kan innebära av stress och traditionella måsten. Och om hur bra firandet kan bli även om det inte blir precis som vanligt…

 

En perfekt julafton

Najib firar jul med sin extrafamilj och det känns både fint och svårt. Alla har köpt presenter, men det han önskar sig mest är att få kontakt med sin familj.